Tussen Tompouce en Baklava
Tussen Tompouce en Baklava is een multidisciplinair project waarbij de verhalen van de eerste generatie Turkse gastarbeiders centraal staan. De onschatbare bijdrage van Turkse arbeidsmigranten aan de Nederlandse cultuur, maatschappij en de betrekkingen tussen Turkije en Nederland verdient erkenning en een feestelijke viering. Emin Batman ontdekt met zijn team middels een documentaire en een tentoonstelling hoe de Turkse gastarbeiders het leven in Nederland hebben ervaren: Hoe voelde het om te emigreren naar een ‘onbekend’ land? Wat waren de tegenslagen? Wat is inmiddels typisch Nederlands aan hen? Welke waarden hebben ze toegeëigend van de Nederlandse cultuur? Welke levenslessen hebben zij geleerd? Met name de laatste vraag vindt het team belangrijk om te onderzoeken.
Diner in de Ambtswoning ter ere van 60 jaar Turkse Arbeidsmigratie

Studio Batman heeft in opdracht van Gemeente Amsterdam de artistieke invulling en hosting verzorgd van het Ambtswoningdiner ter ere van het 60-jarig jubileum van Turkse arbeidsmigratie. Een bijzondere gelegenheid die niet alleen dit jubileum markeerde, maar ook samenviel met de viering van 750 jaar Amsterdam en 100 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Turkije en Nederland.
Met oog voor detail heeft Studio Batman, samen met het team, elk element van de avond met zorg samengesteld — van de tulpen op tafel tot de Baklouce (een culinaire fusie van baklava en tompouce), en de zorgvuldig gekozen muziek op de kanun, bespeeld door muzikant Çağlar Fidan.
Studio Batman spreekt bijzondere dank uit aan Nazmi Türkkol, lid van het dagelijks bestuur van Amsterdam Nieuw-West, Burak Ersoy, Consul van Turkije in Amsterdam, Titus F.P. Kramer, Honorair Consul van Turkije in Nederland, en alle aanwezige gasten voor hun bijdrage aan deze betekenisvolle avond.
Het diner bracht generaties samen — jong en oud, van de eerste tot de derde generatie Turkse Amsterdammers — en vormde een ode aan de rijke diversiteit van de stad. De verhalen die aan tafel zijn gedeeld, zullen tevens dienen als inspiratie voor de aankomende tentoonstelling van Studio Batman in de zomer van 2025 in het Van Eesteren Museum, waarin wordt gereflecteerd op de Turks-Nederlandse migratiegeschiedenis aan de hand van persoonlijke verhalen en cross-over architectuur.